tiistai 21. huhtikuuta 2015

Uimakoulussa

Maanantaina mikään ei huvita, onneksi Etelä-Suomen sheltit ry järjesti kuitenkin pientä piristettä. Huhtikuun kerhoillaksi oli järjestetty yhteisuinti shelttien kesken Sporttihurttaan, kiitos siitä!


Eilinen uintikerta oli Aidan kolmas. Pakko todeta, että Aida on omaksunut itselleen tyylin "apua, sheltti merihädässä, pelastakaa ennen kuin hukun". Eihän se uimista millään tavoin rakasta, mutta toisaalta sen uintityyli ei sisällä tassuilla räiskimistä ja neiti ui hyvinkin rauhallisesti. Aida ei siis tällä hetkellä osoita todellakaan mitään vapaaehtoista halua mennä altaaseen, niin kuin ilmeistäkin voi ehkä päätellä.. Yksi ongelmakohta on myös se, että  shelttiäinen ei oikein tajua, kuinka altaasta poistutaan. Raukka ei ymmärrä että veteen vievän rampin päällä voi kävellä ja se on liian matala uimiseen.. Kyllä tämä tästä, eteenpäin sanoi mummo lumessa ja niin edelleen.

Uskon jonkinnäköiseen siedätystekniikkaan. Uittajan mukaan on siis hyvinkin mahdollista, että Aida alkaa jossain vaiheessa pitämään uinnista, tai ainakin siedättyy sille eikä sitä tarvitse enää vetää veteen. Uiminen on kuitenkin niin hyvä liikuntamuoto, tehokasta koordinaation ja lihaksiston kehitystä luonnollisesti ilman nivelien kuormitusta, ehkä shetlantilainenkin sen vielä tajuaa. ;)




10 kommenttia:

  1. Varsinkin, kun tulee kesä ja mahdollisuus vapaaseen veteen ja pois siirtymiseen, niin eiköhän se uiminen sieltä tule. :) Laika ui ekana kesänään, sitten "unohti" taitonsa, mutta rakennettiin uskallus ja uiminen uudestaan ja nykyisin se lonttaa kaikki helkkarin nestemäiset maastonmuodot läpi. Heitti talviturkkinsa peltoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla on kova luotto luonnonvesiin, kesään, kakaran kasvamiseen ja mallioppimiseen - tossa muutaman kilsan päässä on koirien uimaranta. ;D Ihana vesipeto-Laika!!

      Poista
  2. Netan kanssa on toiminut ahkera houkutteleminen :D Oltiin kolme vuotta sitten kesällä koirien uimakoulussa (vepepohjainen juttu mutta ei tarvinnut olla vepekoira) ja siellä aloitettiin, ja ainakin viime kesänä Netta ui pieniä pätkiä nätisti. Olisi varmaan nopeamminkin oppinut, mutta tosi vähän on kesäisin tullut loppujen lopuksi lähdettyä koiraa uittamaan - saati sitten että olisi ollut sopivia hetkiä. Pitänee kesällä taas jatkaa harjoituksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Aidan kanssa ollaan tyydytty ahkeraan veteen nostamiseen.. Sinänsä harmi et toi ei oo yhtään niin pallojen sun muiden lelujen perään kuin Jesse, joka menis vaikka kuuhun jos sinne heittäis pallon. Aidan kanssa ainoo houkutus veteen taitaa olla toinen koira.. Pitääköhän mun ottaa Jesse-vanhus kaupunkilomalle kesällä?

      Poista
  3. Voi hyvinkin käydä, niin että Aida alkaa tykkäämään uimisesta.
    Jet ei ennen tykännyt vedestä millään muotoa, mutta kasvaessaan ja tullessaan rohkeammaksi se alkoi tykästyä uimiseen. Varsinkin, kun löytyi huisin hyvä ranta, missä on aluksi pitkään matalaa, jonka jälkeen järvi vasta syvenee, joten elukka ei heti joudu pelkäämään hukkuvansa. Nykyisin sillä on ihan huippua rannoilla, ja se jopa sukeltelee vedessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep - ainakin haluan uskoa näin. ;)
      Nimenomaan se voi vaatia hieman rohkaistumista ja kasvua. Hyvä sen on kuitenkin oppia fiksu uintityyli ja tottua veteen. Meillä meni metroonkin tottumisessa muutamat ekat kerrat täristen ja kauhuissaan mut sit kuin taikaiskusta tyyliin viidennellä kerralla Aida oli ihan rentona niin kuin ois aina ollutkin. Vaikka veden suhteen se ei ookkaan kauhuissaan vaan lähinnä "et oo vttu tosissas". :D

      Poista
  4. Hauskoja kuvia, hänellä näyttää kyllä olevan vähän merihätä! :D Meillä vielä Aatu kammoaa vettä, jopa ojia mutta enpä ole sitä vielä veteen opettanutkaan. Omassa vesikipossa se tykkää uittaa tassuja... Amai taas rakastaa uimista kun sen siihen pentuna opetin kun menin itse samalla. Kesällä Aatu kokee saman kohtalon ja joutuu kanssani pulikoimaan. Uskon, että koira nauttii varsinkin jos saa uida luonnonvesissä omistajan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi koira osaa kyl näyttää reppanalta. :D Toi on kyl varmasti hyvä tyyli että koira tulee omistajan perässä veteen. Kesää ja helteitä odotellessa <3

      Poista
  5. Mä kanssa liputan luonnonvesien puolesta! :) Oma koira kyllä ui vaikka ja missä, mutta esimerkiksi kaverin cavaljeeri koirauimalassa vaan kyyhöttää nurkassa ja sen saa väkisin kantaa altaaseen, mutta meren rannalla se ryntäilee innoissaan itsekseen uimaan.

    T. Saimi, koirauinnin järkkääjä :)

    VastaaPoista
  6. Jee, kiitos uinnista tosiaan - hyvin järkätty ja hintakin oli kohdillaan :) Vähän nihkeetä yksin vuokrata allasta kun ei tuo kuitenkaan puolta tuntia jaksa uida, eli tää oli just eikä melkein sopiva.

    Ja joo, voi olla eri meno kesällä ja ehkä kakara rohkaistuu ensi talvena kesän toivottavien polskimisten jälkeen myös uimalassa. :)

    VastaaPoista