keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kakkakeissi

Mikään ei harmita niin paljon kuin astua iltahämärässä koirankakkaan - paitsi ehkä se, että se tapahtuu kahtena iltana peräkkäin!

Koiranpaskan määrä on järkyttävää.

Pimeällä ei voi edes mennä alueille joissa ei näe jalkoihinsa.

Skeidaa jokapuolella, vaikka roskiksia todella paljon!

Kukaan ei välitä enää mistään mitään.




Koirankakkajutut, varma kevään merkki. Yllä olevat lauseet sitaatteja asuinalueemme Facebook-ryhmästä. Lumi sulaa, kakka tulee esille. Kakkaa keskellä katua, kakkaa keskellä takapihaa, kakkaa etuoven edessä, kakkaa tienpientareet täynnä. Kakkakakkakakka. Sanoinko jo kakka?

Koirankakka maatuu, kyllä. Mutta ei se maadu asvaltille, ja hyvinkin hitaasti esim. hiekalla. Takapihaa seuratessamme se ei maadu nurmikollakaan kovin nopeasti. Yksi erikoinen (ja turhauttava) joskus nähty ilmiö on kerätä kakat pussiin, mutta heittää pussi maahan. Niin kuin.. Jaksat kantaa pusseja mukanasi, kerätä kakat, mutta et kuljettaa kakkoja roskikseen..? On mielestäni ihan okei jättää kakat keräämättä esim. ojista, joista tuskin kukaan kulkee. Tai tietyissä tapauksissa metsästä, mutta eipä sielläkään ole kivaa huomata että polulta poikennut rallitteleva koira on yltäpäältä siinä itsessään, tai mustikanpoimijan kädet mustikan sijaan kakassa. Toinen turhauttava ilmiö on koirapuistoista kakkojen keräämättä jättäminen. Vaikka pusseja ei olisi mukana, ainakin kaikista Helsingin puistoista on löytynyt haravaa, lapiota ja roskiksia jätöksien keräämiseen!

Keräämättömät kakat levittävät eläimistä ihmisiin tarttuvia tauteja, joiden yleisnimi on zoonoosi. Mm. rabies, salmonella ja erilaiset madot kuuluvat koirien osalta näihin. Niitä tuskin kukaan itselleen haluaa - tai edes koiralleen?

Koirankakkojen kerääjiä muistutan kuitenkin, että se ei kuulu biojätteeseen, vaikka ympärillä olisikin hauska Hauska-pussi. Jaa, miksi? Juurikin yllämainitun bakteerivaaran takia. Taudit säilyvät, vaikka biojäte hajoaisikin. Kannettaisiinko jokainen kortemme kekoon, ja kerättäisiin ainakin ne oman koiran jätökset? Ja miksei vaikka nappaisi siinä sivussa samaan pussiin epäsiistinkin koiranomistajan jälkiä.. Ehkäistään koiravihaa, kakkaisia kengänpohjia ja tarttuvia tauteja. Jee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti