maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ei lukemalla uimaan opi

Olipa kerran iso, paha omistaja joka halusi hukuttaa pienen shelttiäisen. Sen pituinen se.

Ei kai sentään, vaikka ylläoleva olisikin voinut tulla Aidan suusta. Viime maanantaina sekä tänään vietettiin aikaa uimassa Sporttihurtan tiloissa. Suihku, vesilätäköt tai mikään kastumiseen viittava ei ole ollut Aidan suuressa suosiossa – eikä uinti ollut poikkeus, kuten jo ennalta aavistinkin. Uiminen on kuitenkin niin tehokas ja luonnollinen liikuntamuoto, joten toiveissa on että pienellä totuttelulla neiti alkaisi ehkä jopa tykkäämäänkin siitä. :-)


Viime maanantaina oli siis Aidan aivan ensimmäinen hetki uida. Se hieman vastusteli altaaseen menoa, mutta päättäväisesti otettiin se kuitenkin veteen. Opettaja oli vedessä samaan aikaan ja se tuki selvästi Aidaa. Pelastusliivit päällä neiti yllätti meidät hyvällä uintitekniikalla - ei räpiköimistä tassut kattoa kohti, melko rauhallisesti se kulki kun itse kävelin altaan reunaa pitkin ja kutsuin koiraa luokse. Yritettiin myös heittää lelua veteen, se sai koiralta osakseen lähinnä järkyttyneen tuijotuksen ja väistöliikkeen.



Tänään oli sitten toinen kerta, ja tällä kertaa Aida sai luvan rohkaistua vähän itse kun opettaja ei ollut vedessä mukana. Kyllähän siitä huomasi että vähän jännää ja ei-niin-kivaa oli, mutta yllättävän kivasti kuitenkin! Edelleen sama hyvä uintityyli ja tällä kertaa Aida sitten päätti että hän haluaa jokainen kerta loikata veteen – mikä oli ihan hyvä juttu! Se ei oikein tainnut tajuta että veteen menevällä rampilla voi myös kävellä.. Muutenkaan sillä ei ollut hirveä kiire pois vedestä, vaikka neiti meinasi välillä kääntyä äkkiä poispäin niin sain sen lähes aina houkuteltua takaisin lähemmäs mua ja tekemään kierroksen loppuun. Tänään lelua heitellessä Aida jopa osoitti hetkellistä kiinnostusta sitä kohtaan ja taisi jo hetken ajatella voivansa tarttua siihen, mutta taisi todeta että ei nyt liian suuria kehitysaskelia kerrallaan..

















Seuraavan kerran mennään uimaan varmaan Etelä-Suomen Shelttien kanssa, siihen asti Aida voi siis huokaista helpotuksesta! Kesällä on kiva nähdä onko meno eri luonnonvesissä, jos osattaisiin jo vaikka silloin juosta lelun perään.. :-)

2 kommenttia:

  1. Hienosti näyttää Aida uivan, wau! Oli varmasti mukavaa polskutella :) Olisi itsekin hienoa päästä koirauimalaan käymään - harmi vain, että nuo sijoittuvat aikalailla sinne etelään päin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aidan mielipidettä mukavasta saattaa joutua kyseenalaistamaan :'D Joo, ja toi on sinänsä aika kallista lystiä - vaikka niin on varmasti altaiden ylläpitokulutkin!

      Poista