keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Tonnikalanamit

Mä oon miettinyt mikä ois Aidalle ultimateherkkua. Tänään välähti! Treenailtiin naksuttimella ja avomies teki keittiössä ruokaa tonnikalasta. Samantien Aidan keskittyminen herpaantui ja nuuskutteli siihen malliin keittiön suuntaan että ai ai kun pääsis. Vauvatokon lopuksi penska sai vielä teelusikallisen tonnikalaa ja sehän oli ihan pähkinöinä.

Suuntasin samantien Siwaan ja kehittelin näinkin luovan reseptin:

Tonnikalanamit (tästä tulee noin puoli pellillistä)
- 1 purkki tonnikalahiutaleita (tai paloja, ne ovat kalliimpia) öljyssä/vedessä
- 1 kananmuna
- 3 rkl perunajauhoja
(- jos vedessä, lorauttaisin öljyä sekaan)




Kananmuna kulhoon, sekoita rakenne rikki. Päälle tonnikalat ja perunajauhot, sekoita esimerkiksi haarukalla ainekset toisiinsa. Mitä pienemmäksi tonnikalan saa, sitä paremmin se pysyy kasassa. Luulen, että esimerkiksi sauvasekoitintakin voisi käyttää.



Levitä seos pellille ja laita uuniin.



Ja sitten eikun paloiksi! Totesin että parempi antaa levyn jäähtyä jonkin aikaa - leikkaaminen oli huomattavasti helpompaa. Sitten pakastelin namit 1-2 treenikerran annospusseihin. En tiedä säilyvyydestä jääkaapissa, mutta namit suli tosi nopeasti joten ne sai tarvittaessa lähes heti käyttöön.



Reseptin virallisen testaajan arvosana: 6/5. Pakko todeta että nämä tuoksahtaa sen verran vahvasti tonnikalalle että olen havainnut nämä itsekin kaikenlaisessa treenikäytössä superhyviksi - huomion kiinnittäminen häiriön sijasta nameihin/muhun on taattu. ;)

4 kommenttia:

  1. Uusi lukija kommentoi :-) Meilläkin sheltin suosikki tonnikala, toimii paremmin kuin hyvin kun on häiriöitä enempi. Itse jos satut syömään niin saa olla varma, että sininen silmäpari katselee vieressä :--D Aida on muuten mielettömän kaunis otus, onko miten iso jo? Näyttäis kuvissa ainakin reilun kokoiselta kaverilta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva saada porukkaa meidän rinkiin! <3 Kävinkin jo katselemassa teidän blogia. Aida on nyt viisikuukautisena jo ihan narttujen ylärajoilla, joten siitä lienee tulevan ylikorkea.. Mutta yhtä rakas silti, vaikka vähän jättis onkin!

      Poista
    2. Itse tykkään niistä vähän isommista, Aavakaan ei mikään pienin narttu ole vaikka pysyykin ylärajan alla, 38cm kotimittauksella :-D Meillä on tuo blogi täysin kesken, kamerattominakin ollaan oltu ja kuvattomat postaukset on melko tylsiä. Onneksi uusi kuvausväline saapuu muutaman päivän kuluttua :-)

      Unohdin muuten sanoa, että tämä ulkoasu on myös hyvin paljon silmää miellyttävä!

      Poista
    3. Mulle ois kyllä kelvannut nyt sellainen minikokoinen shelttiäinen, kun toi aiempikin on 46 cm korkea! :D Ehkä kolmas kerta toden sanoo.. Pitää jäädä katteleen teidän blogia. :)

      Haha, mä oon just tekemässä tälle muutoksia, tää on vähän kesken. :D Banneri vaihtuu ainakin!

      Poista