sunnuntai 20. joulukuuta 2015

ShowAida

Eilen illalla mietin että mitäköhän koirajuttuja sitä tälle viikonlopulle vielä keksisi. Muistelin, että ShowHau Centerissä taidetaan järjestää joka viikonloppu mätsäreitä joten etsin tapahtuman käsiini Facebookista ja klikkasin osallistumispainiketta. Pohjustuksena tälle mätsäröinnille vielä se, että menin ilmoittamaan Aidan Turun näyttelyyn tammikuussa.. Ollaan treenattu kehäkettuilua aivan liian vähän, joten otettiin mätsärit aikalailla huumorin ja harjoituksen kannalta.

Aamulla kiskoin mutisevan avomiehen sängystä yhdeksän aikaan (Aida oli tietysti tässä vaiheessa jo into pinkeänä menossa) ja lähdimme hieman ennen kymmentä kohti metroasemaa. Pysäkki eteenpäin ja hyppäsimme Vantaan bussiin. Tuijotin Google Mapsia silmä kovana, jotta en vahingossakaan ajaisi Valimotietä lähimpänä olevasta pysäkistä ohi.. Valimotietä?! Niin. Jäimme oikealla pysäkillä pois, kävelimme navigaattorin osoittamaan suuntaan ja ihmettelimme, kun kyseistä hallia ei näy mailla halmeilla. Tarkistin vielä Googlesta, että olihan ShowHau Centerin osoite Valimotie 2. "Oho", totesin tarkistuksen jälkeen sen olevan Valimokuja 2. Onni onnettomuudessa, oikeaan osoitteeseen oli vain hieman päälle kilometri matkaa joten eikun tassua toisen eteen. Löysimme kuin löysimmekin paikalle ajoissa pienten sattumuksien jälkeen.

Halli oli oikein viihtyisä! Ilmoitin Aidan pieniin koiriin ja jäimme kehän laidalle odottelemaan sen alkua. Jostain syystä Aida oli aivan hämillään ja kauhuissaan kyseisessä paikassa, korvat luimussa ja häntä koipien välissä se yritti jotenkin tajuta mikä on homman nimi. Juuri kun sain koiralle mukavamman ja rennomman olon, se säikähti uudelleen kuulutuksien ääntä.. En ole ikinä nähnyt sitä tuollaisena ja ihmettelen edelleen hieman sen käyttäytymistä. Kuten edellä mainitsin, näyttelytreenimme ovat olleet hieman puutteelliset joten otin vielä pikatreeninä paikallaan seisomisia. Nätisti ravaamista koitimme muutaman pätkän, mutta tiedostin jo etukäteen että ei se siinä hetkessä paremmaksi muutu. Saa muuten heittää hyviä vinkkejä näyttelyissä ravaamisen treenaamiseksi, meillä se on tällä hetkellä epämääräinen häntäpystyssäkontaktiaottaen-ravaus.


Pienten aikuisten kehä kuulutettiin alkavaksi ja meitä oli vain 7! En ole ollut koskaan niin pienissä mätsäreissä.. Toisaalta näitä ShowHaun mätsäreitä järjestetään ilmeisesti lähes joka viikonloppu sekä lauantaina että sunnuntaina, joten on ehkä turha kuvitella että jokaiselle kerralla riittäisi satoja osallistujia.. Pariksemme saimme (kai) manchesterinterrierin, jonka kehäesiintyminen oli huomattavasti paremmin hallussa kuin meillä. Yllättävän hyvin Aida kuitenkin käyttäytyi ja seisoi, yllätyin myös hieman sen nätistä pöydällä olemisesta sillä se oli neidin ensimmäinen kerta! Saimme kuitenkin sinisen nauhan, mitä hieman aavistelinkin. Pienen osallistujamäärän vuoksi pääsimme jo melko pian sinisten kehään, jossa kyseisen nauhan saaneita oli neljä kappaletta. Lopputuloksena saimme sijan SIN2 (! ei hassumpaa ensimmäiseksi mätsärikerraksi) ja palkinnoksi 20 euron lahjakortin Hurtan tuotteisiin ShowHau Centeriltä. En kuitenkaan ollut ottanut mukaan ylimääräistä rahaa, joten jätin vielä toistaiseksi lahjakortin käyttämättä. Mutta ei hassumpi palkinto!
Kauniit shetlanninlammaskoiran liikkeet.. Eiku? Kaikenkaikkieen mätsäreistä jäi oikein hyvä fiilis - ja toivoa sopii, että meidän kehäesiintyminen paranee edes jonkin verran Turun näyttelyyn mennessä..

7 kommenttia:

 1. "Saa muuten heittää hyviä vinkkejä näyttelyissä ravaamisen treenaamiseksi, meillä se on tällä hetkellä epämääräinen häntäpystyssäkontaktiaottaen-ravaus."

  Tälleen lonkalta loogista päättelyä: näyttelypiuha kaulaan vihjeeksi, sopivasti vauhtia, merkkaat edes oikeaan päin sohivaa käyttäytymistä, esim. hetkellistä kontaktin putoamista ja nakkaat palkan maahan koiran eteen. Sellaista kivaa, mutta hillityn asiallista menoa ainakin alkuun jos sitä häntää miettii, ettei touhun odotusarvo kasva isoksi, mikä kiihdyttää. Näin lähtisin alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin itseasiassa huomioida toi palkkaussuunta, hyvä kun muistutit. Näin ollaan kyl tehty muuten muttamutta.. Shetlantilaisen mielestä kaikki on "NIIN KIVAA HAUSKAA IHANAA ELÄMÄ LOISTAA", että askelkin eteenpäin niin häntä pingahtaa pystyyn. Musta on hirveen näköstä ku jengi karjuu siellä kehissä koirille vaan siksi et ne laskis häntää sinne jalkojen väliin. Treeniä treeniä.. :D

   Poista
 2. Itse sain oman sheltin ravaamaan nätisti niin että pidän hihnan löysällä hieman polven yläpuolella, tuppaa ottamaan jännitettä siitä kädestä ja hihnasta mutta tsemppiä teille näyttelyyn :) !

  VastaaPoista
 3. Itse opetin oman kääpiöpinserini laittamalla palkkalautasen eteen ja sitten ravautin koiraa lautaselle päin. Oppi sen nopeasti, ja nykyään ravaa minun edellä löysällä hihnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitukset jatkuvat. :D Mietinkin jotain target-juttua tjsp.

   Poista
 4. Sulla on tosi sievä sheltti! :)

  VastaaPoista