tiistai 20. tammikuuta 2015

Mitä meidän kupista löytyy?

Se joka blogin pakollinen postaus. Ei kai?


Kupissa Eukanuba Puppy Small Breediä, naudan jauhelihaa, kananmuna + kuoret.
Aida syö 50/50-mallilla. Olisi hienoa, jos pystyisin antamaan koiralle lähes 100 % lihaa, mutta löydän monta perusteltua syytä sille, miksi puolet ja puolet -malli on parempi meille. Syy numero yksi on se, että Aida on sijoituskoira. Kasvattajalla se tulee syömään lähinnä nappulaa, mikä saattaisi aiheuttaa ongelmia pääasiassa raakaa syövälle. Toisekseen reissuun lähteminen on huomattavasti helpompaa kun tarvittaessa voi napata nappulat mukaan.. Sen lisäksi voin sanoa että en luota itseeni täysin näissä ruokinta-asioissa, ja nykyinen ravinto ei kaipaa kuin sinkki- ja D-vitamiinilisää. Epäilen, että jos nappulat jäisivät pois syntyisi myös suuremmalla mahdollisuudella puutostiloja.

En hirveästi pidä näistä pötköistä. Mutta se on se, mitä meillä tällä hetkellä syödään. Laiskuuttani en vain ole saanut aikaiseksi ostaa lihaa, josta tiedän 100 % mitä siellä seassa on.. Etenkin tämä Mushin jauhettu kalkkuna näyttää epäilyttävän sileältä. :D Tarkoituksena olisi kyllä tilata pian kotiinkuljetuksena pakastin täyteen lihoja, mutta siellä on myös sen verran näitä pötkölihoja että syötän ne ensin loppuun. Useimmiten kupista löytyy 100-150 g nappulaa, about 150 g sydäntä, mahaa, nautaa tai kalkkunaa, ajoittain myös kananmuna ja kuoret. Morttelin haluaisin ostaa kananmunankuoria varten, mutta tähän mennessä sieltä ei ole ainakaan tullut kokonaisia paloja ulos jtoen kai se niistä hyödyntää jotain. Pentu on hyvinvoiva, se ei ole liian lihava tai laiha, sillä on energiaa ja kuppi syödään tyhjäksi. 



Kai se koira ilmankin pärjäisi. Pärjääminen vain ei ole optimi. Olen laskenut tarpeet 10 kilon koiran mukaan, sillä en todellakaan tiedä kuinka isoksi Aida aikoo kasvaa - ja onhan se mukavan pyöreä luku. Ja vaikka se heittäisikin muutamalla kilolla, nyt ei puhuta vitskuista tai hivenaineista joiden yliannostus olisi kovin realistinen. Kerran viikossa 10 µq D-vitamiinia, lähes joka päivä 15 mg sinkkiä. D-vitamiininkin voisi periaatteessa korvata kalalla, mutta koen sen helpommaksi näin. Nappulassa sinkki on sinkkioksidin muodossa, joka ei ole imeytymisen kannalta erityisen hyvä vaihtoehto - etenkään kun sinkki ei ole muutenkaan kovin hyvin imeytyvä hivenaine. Siksi se tulee myös purkista. Tietysti Aida saa sinkkiä myös lihasta, mutta tarpeet eivät tuosta määrästä siltikään täyty. Tuskin täyttyisivät, vaikka saisi pelkkää nappulaa.

Ennen Aidan tuloa stressasin ruokinnasta. Kun sain tarpeeksi tietoa, totesin stressanneeni aivan turhista asioista. Kautta aikain koirat ovat pärjänneet ilman ravintohysteriaa, tuskin siis pentua aivan palasiksi pelkällä ruokinnalla olisin saanut. Tietysti hyvä ravinto parantaa koirankin oloja - ja olen sitä mieltä, että tämänhetkinen ruokavalio on tämänhetkiseen tilanteeseemme mitä parhain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti