perjantai 20. marraskuuta 2015

Esittelyssä FitPAWS - uusi postaussarja!

Haluan jo etukäteen sanoa, että tämä ei ole maksettu mainos! Ajattelin kuitenkin, että tällainen postaussarja voisi piristää blogia ja tuoda ehkä uutta, mielenkiintoista informaatiota teille. En nimittäin itse löytänyt näistä tuotteista yhdenyhtäkään blogiartikkelia tai muuta suomenkielistä lähdettä, joten miksen tarjoaisi sitä itse.

Lemmikkimessuilla, Sonarcin ständillä oli esittelyssä FitPAWS-tuotesarja. Sarjan on tuonut markkinoille yksi Amerikan merkittävin voimistelutarvikkeiden tuottaja, Ball Dynamics International. Jo yli 20 vuotta heillä on ollut markkinoilla ihmisille tarkoitettu tuotesarja FitBALL, johon sisältyy esimerkiksi jumppapalloja ja muita treenaustarvikkeita. Vuonna 2010 yhtiössä kuitenkin huomattiin ihmisten käyttävän FitBALL-tuotteita koirien treenauksessa, mutta kuten varmasti jokainen blogin lukija tietää, koirat ovat tunnetusti hyvin erilaisia rakenteeltaan kuin ihmiset. Ihmisille tarkoitetut tuotteet eivät ole käyttötavoiltaan saati materiaaleiltaan erityisen turvallisia nelijalkaisten otuksiemme käyttöön. Tästä kuitenkin aukesi aivan uudenlainen ajatus - mitäpä jos koirat saisivat aivan oman tuoteperheen: FitPAWS.

Kyllä. Kuulostaa dobolta. Yhtäläisyyksiä löytyy luonnollisesti. FitPAWSin tuotteet ovat kuitenkin tarkoitettu ainoastaan koirien lihaksiston ja tasapainon harjoittamiseen eikä siinä yhdisty samalla tavalla koiran sekä omistajan yhteiset lihaskuntoharjoitteet. Kiinnostuin hurjasti tästä tuoteperheestä, sillä tällä hetkellä FitPAWSilla taitaa olla 7 toisiaan tukevaa tuotetta, esimerkiksi donitsin ja maapähkinän muotoisia palloja ja tasapainotyynyjä. Lähes kaikkia tuotteita voi yhdistellä joko helpottaakseen tai vaikeuttaakseen koiralle tehtäviä harjoitteita. YouTubesta löytyy paljon erilaisia esimerkkejä harjoituksista, joita palloilla ja tyynyillä voi toteuttaa. Itse en kuitenkaan henkilökohtaisesti suosittele esimerkiksi tasapainotyynyjen pinoamista tai muita pyramidimuodostelmia, sillä pienikin virheliike voi vaarantaa koiran turvallisuuden ja terveyden. Omin päin harjoitellessa täytyy pitää maalaisjärki päässä ja olla jokseenkin perillä koiran fysiologiasta ja anatomiasta. Ei myöskään sovi unohtaa lämmittelyjä ja jäähdyttelyjä tuotteiden käytön ohessa. Ja kukaanhan ei treenaa sairasta tai kipeää koiraa? Lisää tietoa esimerkiksi turvallisuudesta löytyy netistä englanniksi.


Sitten meihin. Aida on ollut perus dobopalloistakin melko kauhuissaan, joten ajattelin aloittaa helpolla - pelkällä tasapainotyynyllä! Sekin aiheutti osakseen mulkoilua ja "en varmasti laita tassuja tuohon"-ajatuksen koiran pään yläpuolelle. Sitkeä istuminen lattialla naksutin kädessä tuotti kuitenkin tulosta ja sain iskostettua Aidan päähän ajatuksen, että on ihan ookoo laittaa etutassut sen kummallisen, sinisen, muovisen tyynyn päälle. Aluksi riitti pelkkä katsahdus kohti tyynyä, sen jälkeen naksauttelin jalkojen liikuttelusta kohti tasapainotyynyä ja lopuksi jalka eksyi koskettamaan tyynyn reunaa. Lopettelin treenikerran siihen kun Aida tajusi että on kannattavaa laittaa molemmat tassut tasapainotyynylle. Ei kannata ahnehtia!

Meidän FitPAWS-polku jatkuu aivan varmasti! Ajattelinkin kirjoittaa kokemuksistamme ja harjotteistamme tänne blogin puolelle, seuraava postaus koskeekin paremmin mitä kaikkia harjoitteita voi tasapainotyynyllä tehdä.
Miltä tuotesarja mielestäsi kuulostaa? Onko liikaa yhtäläisyyksiä doboon, tekeekö mieli kokeilla vai haluatko totaalikieltäytyä koko jutusta? Mä haluaisin kuulla teidän ajatuksia, itse sain messuilla nimittäin ihan törkeän kipinän tutustua tuotteisiin paremmin!

7 kommenttia:

 1. Ei vitsit ! Onko sulla tietoa, näiden maahantuojasta tai myyjästä ? Oon doboa mietttinyt, mutta nämä Fit Paws:it kolahti kyllä kovempaa ! Innolla jään odottelemaan lisää juttua näistä !

  www.pikkumitteli.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonarc (http://www.sonarc.fi/) on tällä hetkellä tosiaan ainoa myyjä/maahantuoja tällä hetkellä :) Suosittelen lämpimästi! Mäkin jostain syystä tykästyin näihin enemmän kuin perus dobotuotteisiin :D

   Poista
 2. Onko tuossa nystyröitä? :o
  Itse doboon tykästyneenä, en edes lähde kokeilemaan tätä. Miten eroaa dobosta? Suosin suomalaista keksintö mielummin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo nystyröitä.

   No näissähän on aikalailla sama perusidea. Dobossa vaan jalostettu sitä ideaa, että omistaja tekee myös. Molemmat vaan omia, rekisteröityjä tuotemerkkejään. Noi FitPAWS-tuotteet on jenkkien keskuudessa tietyissä piireissä tosi suosittuja, mä tykkään siitä et noilla on tosi paljon erilaisia tuotteita (mm. toi donitsi ja peanut-pallo, eri targetit ja sellanen paksumpi tasapainolautajuttu). Tuotteiden yhdistely onnistuu myös tosi näpsäkästi. Näille ei vaan oo ollut Suomessa ennen maahantuojaa.. Kukin tekee mitä tykkää :)

   Poista
 3. Oi ihanaa, kun toit nämä tuotteet esille! Etsin jossain kohtaa Skotlannista Dobo-tuotteita, kun en tajunnut sen olevn suomalainen keksintö, minkä vuoksi ei sitten löytynyt mitään. :’D Nyt jos vaan saan löydettyä maahantuojan, joka rahtaa FitPAWSin tuotteita tännekin, niin jes! Ainakin tiedän, millä nimellä etsiä, kiitos tästä esittelypostauksesta, oli mulle oikein hyödyllinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa olla avuksi! :) Mä uskon kyllä että sieltä joku löytyy! Tsemppiä etsimiseen.

   Poista
 4. Mä ostin kirpsalta tommosen tasapainotyynyn kesällä! Tuskin on Fitpaws sarjaa mutta melkein samanlainen :D

  VastaaPoista