AMANDAMoi! Minä olen Amanda, tunnetaan myös nimellä Ama tai Manttu. Koirat, hevoset, valokuvaus sekä opiskelu ovat avainsanoja tämänhetkisessä elämässäni. Asun Helsingissä lähellä ydinkeskustaa, mutta kotoisin olen Haminan pienestä kylästä. Talouteeni kuuluu avomies sekä tietysti Aida.

Opiskelujani suoritan tällä hetkellä Järvenpäässä, vajaan kahden vuoden päästä olisi tarkoitus valmistua Seurakuntaopistosta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Pienien mutkien kautta päädyin sinne vasta syksyllä 2014, joten tällä hetkellä suoritan ensimmäistä vuotta. Opiskeluni on aikuisopiskelua, joten vietän koulunpenkillä istuen vain kymmenisen päivää kuukaudessa ja loput tehtävistä hoituu etäopiskeluna! Ala tuntuu kyllä todella omalta enkä malta odottaa valmistumista ja mahdollista työllistymistä.

Luonnoltani olen kipakka ja temperamenttinen. Väittelen ja pidän omasta mielipiteestäni viimeiseen asti kiinni. Provosoin kanssakeskustelijaa, mutta harvemmin kannan kaunaa tulisestakaan keskustelusta. Haluan tuoda mielipiteeni esille ja toivon että vastapuoli tekee saman myös. Olen empaattinen ja pidän läheisteni puolia. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, ja kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan voisivat olla mottojani. Lähtökohtaisesti olen tosi avoin ja tutustun erittäin mielelläni uusiin ihmisiin - mukavaksikin voisin väittää, niin kauan kuin olet minulle mukava.

En voi sanoa että olisin ollut koirien kanssa vauvasta asti. Vauvana olin niin pahasti koirille allerginen, että olin pari kertaa matkalla ensiapuun hengitysteiden turpoamisen takia. Tämän takia sain 6-vuotiaana kissan. 9-vuotias Amanda halusi silti koiran, joten pitkän mankumisen jälkeen talouteen tepsutteli Jesse. Rakas trikki jättiläisshelttini, josta voin todeta vain yhden asian: vain yksi voi olla ensimmäinen. Jessen saapumisen jälkeen elämään tuli paljon uusia, ihania ihmisiä koiraharrastuksen kautta. Ravattiin Kennelliiton leireillä ja treenattiin paljon. Helsinkiin muuttaminen pakotti jättämään Jessen vanhemmilleni, mutta onneksi Aida täyttää koiran paikkaa niin hyvin kuin pystyy.

Hevosen selässä sen sijaan olin ensimmäistä kertaa puolivuotiaana. Harmi, että kyseinen harrastus on sen verran lompakkoa rasittava, että nykyisin en pysty hevostelemaan niin paljoa kuin haluaisin. Käyn kuitenkin ajoittain ratsastamassa ja tekemässä tallihommia, minkä aina opiskelukiireiltäni ja rahatilanteeltani ehdin.

Kuvauskalustoon kuuluu tällä hetkellä Nikon D7000. Se on kolmas oma kamerani, joten räpsittyjä ruutuja on tässä vuosien aikana kyllä kertynyt.. Objektiivini ovat Nikkorin 18-55mm f/3.5-5.6, 55-200mm f/4-5.6 sekä 50mm 1.8. Kuvauskaluston päivittämisen hinku olisi suuri, mutta valitettavasti kaikki maksaa.. :) Kuvat muokkaan pääasiassa Lightroomilla sekä Paint Shop Pro 9:llä.

Yhteydenotot sähköpostiin: amanda.pontynen[at]gmail.com, korvaathan [at]-merkin @:lla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti